Geplaats op dinsdag, 12 maart 2013 om 16:14:05

Sigma Coatings uit Uithoorn heeft deze maand een nieuwe, sterk verbeterde Sigma S2U Gloss voor vier seizoenenonderhoud op de markt gebracht. Zo droogt de hoogglans lakverf bijvoorbeeld nog sneller bij lage temperaturen . Ook de verwerkbaarheid is aanzienlijk verbeterd door een mooiere vloei en langere ‘open tijd’. De bekende eigenschappen van Sigma’s S2U Gloss zoals kleur- en glansbehoud zijn onveranderd goed.

Door de soepelere verwerking is het veel makkelijker voor schilders om de geadviseerde laagdikte aan te brengen (dus niet teveel laagdikte). De mooie vloei, langere ‘open tijd’ in de zomer en de prima (door)droging bij lage temperaturen betekent het hele jaar door ‘lezen en schrijven’ met één product. Het gevaar van blaasvorming is bovendien vrijwel tot nul gereduceerd.

De snellere (door)droging heeft vooral bij lagere temperaturen in herfst en winter ook voordelen voor de bewoners. Draaiende delen als ramen en deuren kunnen immers weer snel gesloten worden.

Sinds de introductie van een nieuwe generatie houtverven, die conform de Europese Richtlijn VOC2010 minder oplosmiddel per liter bevatten (maximaal 300 gr/l in plaats van 400 gr/l), heeft de schilder aan een ‘steviger’ lak moeten wennen. De professionele schilder schildert op gevoel. Met de nieuwe generatie 2010 verven brengt de schilder snel een te grote laagdikte aan. Echter, teveel verf opbrengen kent een aantal grote nadelen zoals een lager rendement, de (door)droging duurt langer - vooral bij lagere buitentemperaturen - en er kunnen bij warm weer blaasjes ontstaan op grofporige houtsoorten als Meranti. Dat probleem heeft Sigma nu dus aangepakt, maar met behoud van de beste duurzaamheid (kleur- en glansbehoud) in de markt.

Schildersbedrijf Huizen is een onderdeel van Van Amsterdam Schilderwerken
Uw schilder voor totaalprojecten, woonhuizen, bedrijven, winkels en interieurs.
Hoofdkantoor: Bachlaan 34, 1272 EK Huizen | Telefoon 0653 - 47 57 01 | E-mail info@vanamsterdam.com

6i© 2021 | Page loaded in 0,2355 seconds